عملکرد خوب و خالی از اشکال یخچال، اهمیت زیادی دارد. زیرا سلامت مواد غذایی و خوراکی موجود در یخچال و دمای ایده آل آنها به شدت به عملکرد یخچال بستگی دارد. یکی از مشکلاتی که برای یخچال بوجود می آید، داغ شدن کمپرسور یخچال است.
تعمیر یخچال ال جی، تعمیر یخچال سامسونگ، تعمیر یخچال دیپوینت، تعمیر یخچال سام، تعمیر یخچال دوو و تعمیر یخچال بوش در تهران توسط تکنسین های مجرب و حرفه ای پروفسور آچار با کیفیت بسیار بالایی انجام می شود.
فهرست مطالب
Toggleعملکرد کمپرسور یخچال
قبل از بررسی علت داغ شدن کمپرسور یخچال با عملکرد این قطعه به خوبی آشنا می شویم. پمپ باد یخچال که موتور یخچال نامیده می شود، عملیات فشرده سازی و متراکم سازی گاز را انجام می دهد. کمپرسور با متراکم سازی گاز سبب جریان یافتن آن درون لوله های کندانسور یا مدار یخچال می شود. کمپرسور یخچال در دو نوع کمپرسور روغنی و بدون روغن وجود دارد. این دستگاه، برای ایجاد مکش جهت مکیدن گاز مبرد از اواپراتور، متراکم سازی گاز و هدایت آن به کندانسور در یخچال و دیگر دستگاه های الکترونیکی تعبیه می شود.
اگر اختلالی در عملکرد کمپرسور بوجود بیاید، باید در اولین فرصت به تعمیر یخچال اقدام نمود. تعمیر یخچال دیپوینت در تهران و دیگر برندها پس از عیب یابی دقیق از یخچال صورت می گیرد که این مسئله سبب رفع اساسی مشکل یخچال می شود.
پیامدهای گرمای بیش از حد کمپرسور چیست؟
بسیاری از کمپرسورها بی دلیل گرم می شوند. علت داغ شدن کمپرسور یخچال ممکن است از دست دادن خاصیت روانکاری روغن خنک کننده یا تجزیه شیمیایی مبرد باشد. اگر روغن خنک کننده تمام شود، مشکلات زیادی بوجود می آید که از جمله آنها می توان به خرابی بلبرینگ اشاره نمود. رسوبات نفتی موجب تراز کردن سطوح داخلی سیستم های خنک کننده مخصوصاً دیواره های داخلی لوله، کمپرسور و دریچه های کنترل می شوند.
گرمای بیش از حد کمپرسور ممکن است سبب خرابی کمپرسور شود و یخچال را به طور کلی از کار بیاندازد. خرابی کمپرسور، پرهزینه ترین مشکلی است که برای یخچال ایجاد می شود. با توجه به پیامدهای گرمای بیش از حد کمپرسور بهتر است به محض اطلاع از بروز این مشکل سریعاً با تکنسین ها تماس گرفت تا از یخچال بازدید شود. با تعمیر یخچال دوو در تهران و دیگر برندها، می توان به رفع مشکل گرمای بیش از حد کمپرسور اقدام نمود.
مهمترین علت داغ شدن کمپرسور یخچال
دلایل مختلفی سبب بروز این مشکل می شوند که برخی از مهمترین آنها را بررسی می کنیم:
گرمای کمپرسور به دلیل از کار افتادن فن
خرابی هر یک از فن های یخچال سبب می شود که کمپرسور بسیار گرم شود. فن های کندانسور باید سیم پیچ ها را خنک کنند. فن، حرارت تولیدی در کندانسور را به سمت بیرون انتقال می دهد. زمانی که فن خراب می شود، کمپرسور گرم می شود و گرمای کمپرسور به تدریج به اندازه ای زیاد می شود که کمپرسور به شدت داغ می شود.
یکسره شدن کمپرسور، یک علت داغ شدن کمپرسور یخچال
کمپرسور یخچال نباید به صورت پیوسته کار کند. زمانی که این قطعه به صورت پشت هم کار کند، داغ می کند. زیاد بودن حجم مواد غذایی، باز گذاشتن زیاد درب یخچال، نقص ترموستات، اختلال در گاز یخچال و … موجب می شود که سرمای لازم برای یخچال فراهم نشود. در چنین شرایطی کمپرسور به طور یکسره کار می کند و دمای آن بسیار افزایش پیدا می کند.
گرم شدن کمپرسور به دلیل نقص رله استارت
زمانی که یخچال به دمای ایده آل می رسد، موتور استراحت می کند. اقداماتی مانند باز گذاشتن زیاد درب یخچال و اتلاف درصد زیادی از سرما، موجب نیاز به کار کردن دوباره موتور می شود. موتور، انرژی لازم برای راه اندازی مجدد خود را از طریق رله استارت دریافت می کند. اگر رله استارت خراب شود، در تأمین انرژی لازم برای کمپرسور یا موتور اختلال بوجود می آید و این مسئله سبب اعمال فشار زیادی به موتور می شود. در چنین شرایطی، کمپرسور به شدت گرم می شود.
خرابی فیلتر، یک علت داغ شدن کمپرسور یخچال
انسداد و خرابی فیلتر، موجب می شود که این قطعه به شدت کثیف شود و انباشته از گرد و غبار شود. در چنین شرایطی گرد و غبار و آلودگی ها به داخل کمپرسور کشیده می شوند. در چنین شرایطی عملکرد کمپرسور با مشکل مواجه می شود. بنابراین خرابی فن به صورت مستقیم با گرم شدن زیاد کمپرسور در ارتباط است.
گرم شدن بیش از حد کمپرسور به دلیل کمبود گاز
گاز مبرد یخچال، یکی از مهمترین اجزای یخچال است. گاز مبرد، نقش مهمی در ایجاد سرما در یخچال دارد. این گاز پیوسته در حرکت است و با تغییر حالت مداوم خود، سرمای لازم را برای یخچال فراهم می کند. کمبود گاز مبرد، سبب می شود که یخچال بیشتر کار کند و در چنین شرایطی، کمپرسور بسیار گرم می شود.
کثیفی کندانسور، یک علت داغ شدن کمپرسور یخچال
کثیفی کندانسور موجب می شود که موتور به شدت داغ کند. کندانسور، گاز مبرد داخل یخچال را به گردش درمی آورد. ولی کندانسور به شدت در معرض کثیفی قرار دارد. زمانی که کندانسور بسیار کثیف می شود، در به حرکت درآمدن گاز مبرد دچار مشکل می شود. در نتیجه گاز درون کندانسور باقی مانده و آن را به شدت در معرض فشار قرار می دهد.
مقدار دمای طبیعی موتور یخچال
دمای طبیعی کمپرسور، نزدیک به 300 درجه فارنهایت یا 148 درجه سانتی گراد می باشد. گاهی دمای کمپرسور ممکن است به 350 درجه فارنهایت یا 176 درجه سانتیگراد برسد. لذا ماکزیمم دمای طبیعی برای کمپرسور، 176 درجه سانتی گراد است. چنانچه دمای کمپرسور به بیش از 176 درجه سانتی گراد برسد، غیر طبیعی است و بایستی به دنبال یافتن علت داغ شدن کمپرسور یخچال بود.
توجه داشته باشید که گرم شدن زیاد کمپرسور به شدت به آن آسیب می زند. لذا نسبت به این مشکل بی توجه نباشید و در اسرع وقت با تکنسین ها تماس بگیرید تا یخچال شما را بازدید نموده و مشکل آن را به خوبی برطرف کنند.